Ensenyament
Societat 26/04/2012

Rigau analitza amb els mestres la retallada educativa imposada per Madrid

La consellera d'Ensenyament porta el decret llei de Wert al Consell de Garanties Estatutàries. Adverteix que un primer informe jurídic constata invasió competencial

Ara
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es reuneix aquest dijous amb els mestres per analitzar la nova retallada imposada per Madrid per complir amb el dèficit. Entre les mesures aprovades pel consell de ministres hi ha un augment dels alumnes per classe i un increment també de les hores lectives dels professors.

Els representants de la comunitat educativa s'oposen a les mesures i exigeixen al Govern i al Parlament un pronunciament clar en contra de les mesures. Dissabte passat es van manifestar pel centre de Barcelona.

Aquest dimecres la consellera Rigau va anunciar al Parlament que demanarà al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen sobre el decret llei de mesures de racionalització en l'educació que va aprovar divendres passat el ministeri d'Educació, per aplicar una nova retallada en educació i universitat.

En una interpel·lació a la cambra catalana, Rigau ha advertit que un primer informe jurídic encarregat per la seva conselleria constata que hi ha invasió competencial i, per això, demana que el Consell de Garanties Estatutàries en faci una valoració.

Segons la consellera, el decret llei envaeix la competència exclusiva en l'autoorganització de l'administració de la Generalitat pel que fa a l'increment d'hores lectives dels mestres i professors i a les substitucions del personal docent no universitari. Rigau ha assenyalat que l'Estatut de Catalunya reconeix competència sobre organització de la funció pública i la normativa sobre substituts incideix clarament en l'àmbit organitzatiu.

Amb tot, ha apuntat que com a decret llei no es pot obviar, i el seu departament està estudiant com aplicar les mesures que inclou, com l'augment de ràtios d'alumnes per aula i l'increment d'hores lectives dels docents, entre altres. "Que l’apliquem no vol dir que l’acceptem", ha apuntat Rigau.

stats