Societat 28/04/2011

Els sindicats de mestres deixen la tancada, amb la promesa de Rigau d'una nova reunió

La consellera d'Ensenyament es reuneix amb els tancats durant una hora i acorda una nova trobada amb ells dimecres. Els sindicats admeten, no obstant, que no hi haurà canvis en els temes important

Redacció
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va posar fi a la tancada dels representants sindicals dels mestres de l'escola pública, que portaven set hores atrinxerats en dependències de la Conselleria, amb el compromís de mantenir amb ells una nova reunió dimecres que ve.

Tot i ser conscient que la nova trobada no servirà per fer marxa enrere en les decisions més importants, com l'eliminació de la sisena hora i l'augment d'una hora setmanal de feina dels mestres, els sindicats van decidir abandonar la tancada "per aprofitar al màxim l'escletxa" que suposa aquesta represa del diàleg, va explicar a l'ARA la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros.

Segons Ros, la consellera s'ha compromès a donar "informació més detallada sobre l'aplicació dels trasllats de professors" que seran reubicats aprofitant la desaparició de la sisena hora i el "calendari" amb què es farà. "Són aspectes tècnics importants perquè redueixen la incertesa" respecte al manteniment íntegre de la plantilla docent, va dir Ros.

Representants dels sindicats USTEC-STS, CCOO i UGT-FETE i ASPEPC-SPS portaven gairebé set hores tancats a l'edifici annexe de la Conselleria, on s'havien reunit aquest matí durant tres hores amb representants del Departament. La falta d'acord en aquesta negociació, que la consellera va donar per tancada després de la reunió, els va portar a aquesta mesura, que pretenien mantenir fins que no es reprengués el diàleg.

Durant la tancada, els companys dels 12 tancats a passar-los begudes i entrepans per una finestra del darrera, perquè els agents de Mossos apostats a la porta no els permetien entrar. Finalment, després de reunir-se amb Rigau cap a les set de la tarda per més d'una hora, a les 21 hores, els sindicats abandonaven l'edifici.

stats