Societat 12/09/2012

Rigau agraeix als mestres "l'esforç" de cobrar menys i treballar més, perquè el país està "en una situació semblant"

La consellera d'Ensenyament adverteix als alumnes que tenen un "mandat social", perquè "aquest país, de 'ni-ni', no en pot tenir"

Acn
1 min
La consellera Rigau en la roda de premsa després del consell executiu / EFE

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha agraït al professorat de Catalunya, que comença aquest dimecres les classes del curs escolar, "l'esforç" que suposa el fet de cobrar "una mica menys" i haver de treballar una hora lectiva més.

Rigau ha agraït que el col·lectiu sigui "conscient" que els recursos actuals no són els de "fa cinc anys" i que la situació "és de restricció econòmica", però no "d'ambició pedagògica".

En entrevistes a Catalunya Ràdio i TV3, Rigau també ha recordat al professorat que "el conjunt del país està en una situació semblant". La consellera ha admès que la situació és "difícil", però ha advertit que "ha de poder ser possible". En tot cas, ha agraït al professorat "que entengui que les condicions del país són les que són i, també, que els afectin les restriccions pressupostàries".

Finalment, Rigau s'ha adreçat al col·lectiu d'estudiants, al qual ha advertit que té "un mandat social" que es tradueix a aconseguir "més resultats", perquè "aquest país, de 'ni-ni', no en pot tenir".

Un milió i mig d'estudiants catalans comencen aquest dimecres un nou curs escolar. La comunitat educativa ha amenaçat amb mobilitzacions i ha fet una crida a començar el curs amb protestes per les retallades.

stats