SOCIETAT
Societat 01/08/2011

Rigau demana flexibilitat a les escoles que es queixen per la retallada d'hores de menjador

Es passa de tres hores a dues i mitja, i això complica l'organització als centres que fan més d'un torn

Acn
2 min

Sant Feliu de PallerolsLa consellera d'Eduacació, Irene Rigau, ha demant paciència i flexibilitat horària a les escoles que es queixen dels nous horaris de menjador. La conselleria ha retallat el servei. Es passa de tres hores a dues i mitja, i això complica l'organització als centres més grans, que tenen més d'una classe per grup i que fan més d'un torn.

Rigau ha dit que una escola amb tres torns, per exemple, ha de demanar una "excepció horària" i acabar més tard, i ha avançat que caldrà "acostumar-se" a uns horaris diferents per "optimitzar recursos". Rigau ha fet aquestes declaracions a Sant Feliu de Pallerols (la Garrotxa), on ha visitat les obres a l'escola Rocalba o el centre de dia per a la gent gran, entre altres equipaments.

"S'ha previst flexibilitat perquè depenent del nombre d'alumnes que s'hagin de quedar a dinar es puguin fer torns adequats a les instal·lacions", ha manifestat Rigau aquest dilluns en resposta a les queixes de les escoles que lamenten tenir poc temps per donar servei a tots els alumnes que es queden a dinar.

La consellera ha dit que són "conscients" que algunes famílies han hagut de canviar d'hàbits, però ha recordat que Catalunya passa per una "situació crítica", i que per poder oferir "els mateixos serveis" ha calgut fer "organitzacions diferents".

Per Rigau, la prioritat és "escolaritzar tothom", i ha aprofitat per subratllar que, tot i el moment de restricció que viu Catalunya, s'ha incrementat l'oferta per al curs vinent amb 15.000 places més per a P-3 i també unes 15 mil per als estudiants d'entre 16 i 18 anys. "Ha estat aquesta combinació horària la que ha permès optimitzar recursos" i poder donar "més escolaritat i serveis" amb l'"esforç i el sacrifici que representa canviar d'horari i organitzacions", ha argumentat la consellera d'Ensenyament.

Rigau ha respost així a les queixes d'algunes associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de les escoles de Girona, a causa dels problemes que han comportat els nous horaris del departament d'Ensenyament a l'hora d'organitzar el servei del menjador per al curs vinent.

En cas que no s'arribi a cap acord al consell escolar, l'horari que estableix Ensenyament és de dues hores i mitja al migdia, mitja hora menys que fins ara. Algunes escoles, però, es queixen que, amb les dimensions de les seves instal·lacions, els és impossible donar servei a tots els escolars que es queden a dinar amb aquest marge de temps.

stats