Societat 21/09/2012

Rigau veu una "ofensiva clarament recentralitzadora" en la reforma educativa estatal

"No estem d'acord que els exàmens surtin de Madrid", ha dit

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat aquesta tarda la reforma educativa presentada pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, al consell de ministres, que ha qualificat d'"ofensiva clarament recentralitzadora", i ha advertit que la Generalitat hi posarà "totes les objeccions possibles" per intentar canviar-la en el tràmit parlamentari del Congrés.

Rigau ha esgrimit l'Estatut per defensar les competències catalanes en la fixació de la major part dels continguts i en l'avaluació dels alumnes. "És cert que la llei diu que l'Estat ha de fixar uns continguts mínims del currículum, però el 65% no és un mínim", ha remarcat.

"Tenim objeccions polítiques perquè qui determina la prova, determina el contingut", ha assenyalat Rigau, tot recordant que l'Estatut atorga a la Generalitat la competència per "determinar què han d'aprendre i en quin moment ho han d'aprendre els alumnes".

"No estem d'acord que els exàmens surtin de Madrid i que tots els nens d'Espanya s'hagin d'examinar del mateix. Això és la uniformitat i això no lliga amb el nostre model competencial", ha dit.

En aquest sentit, ha posat en dubte l'argument del ministre d'Educació, que assenyala la necessitat que tots els alumnes espanyols tinguin el mateix "nivell de competències" quan el que pretén és una homogeneïtzació de continguts. "És evident que tots els nens han de tenir les mateixes competències, però en història, per exemple, pots tenir uns referents o uns altres, pots imposar els reis catòlics o pots deixar que els referents siguin els nostres propis", ha assenyalat.

stats