Societat 26/06/2012

Rigau: "Al setembre no canviarà res, som on érem"

Ensenyament seguirà aplicant la immersió de 3 a 6 anys "perquè la llei d'educació és vigent"

1 min

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dimarts que, després de la nova sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística en l'etapa de 3 a 6 anys, "som on érem", perquè "la llei d'educació de Catalunya (LEC) segueix vigent i ens dóna la cobertura que Catalunya necessita per continuar aplicant el català com a llengua vehicular".

Rigau ha posat de relleu, doncs, que el decret sobre el segon cicle d'educació infantil, que ha quedat revocat en alguns dels seus articles per la sentència publicada aquest dimarts, és del 2008, i "la LEC es va aprovar el 2009 i establia el català com a llengua vehicular per a tots els cicles" de l'educació.

Per això, ha insistit que "al setembre no canviarà res" i que el model d'immersió en català seguirà aplicant-se a Catalunya, perquè està avalat per la LEC.

Amb tot, ha admès la "preocupació" de la Generalitat pel fet que el TS insisteixi a "fer una lectura més restrictiva" que el mateix Tribunal Constitucional (TC) i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"Hi ha un canvi de corrent evident [en la doctrina del TS], perquè el decret del 1992 sobre l'etapa de 3 a 6 anys deia el mateix que el del 2008 i ningú mai no el va recórrer", diu. De fet, l'anul·lació dels articles lingüístics del decret del 2008 fa vigents els del decret previ del 2002, que també establia el català com a "llengua de l'ensenyament" en aquesta etapa, tot i que anava tant al detall com el que ha sigut revocat.

stats