Societat 01/02/2012

L'equip del prestigiós crític de vi Robert Parker torna a Catalunya

El sommelier Neal Martin serà l'encarregat de tastar vins del Priorat, Montsant, Costers dels Segre i el Penedès

Ara
2 min

BarcelonaThe Wine Advocate, una de les revistes més prestigioses del món del vi, dirigida pel crític Robert Parker, farà un tast d'una selecció de vins catalans entre el febrer i el març. Els vins han estats seleccionats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC).

El sommelier i crític vinícola, Neal Martin, serà l'encarregat de fer aquest tast, en substitució de Jay Miller, el que fins fa poc era responsable de l'equip de crítics de la revista per a l'Estat. A partir d'ara Martin s'encarregarà dels vins de l'Estat així com dels argentins i els xilens.

El sommelier es desplaçarà properament a les zones vinícoles de Montsant, Costers del Segre, Penedès i Priorat -que va resultat la zona milor valoradada de Catalunya a l'edició 2011 de la seva guia de vins- per provar allà mateix els vins que podrien encaixar millor amb la demanda i els gustos del mercat nord-americà. Martin té previst escriure un reportatge sobre Catalunya concentrant-se en aquelles regions catalanes més conegudes als Estats Units.

"Entenc que per aconseguir la seva màxima maduresa, la garnatxa necessita d'alts nivells d'alcohol -diu en Neal Martin- però això no vol dir que els vins hagin de ser desequilibrats. El roure no em molesta, sempre i quan deixi pas al tast del terroir i estic molt interessat en les varietats autòctones ja que és el factor més determinant per donar identitat a un país. M'agraden els vins que parlen del lloc, que tenen personalitat i són deliciosos, sembla simple però és important".

Segons que ha assenyalat l'AVC, Neal Martin ha estat més de 20 anys treballant al voltant del món del vi i en fa vuit va fundar el bloc wine-journal.com, un dels més importants del món del vi. L'any 2006 va començar a col·laborar de manera independent amb Robert Parker, assumint els tastos de les àrees de Sauternes (França), Nova Zelanda i Sud-Àfrica.

stats