Societat 11/03/2012

Robin Hood reapareix a una petita ciutat alemanya

Un misteriós benefactor anònim deixa sobres plens de bitllets de 500 a diferents equipaments i persones de Braunschweig

Ara
1 min

BarcelonaUn misteriós donant ha deixat diversos sobres amb 10.000 euros a diferents espais de beneficiència de la ciutat alemanya de Braunschweig. No vol ser identificat, ni vol cap reconeixement. La premsa local, el diari 'Braunschweiger Zeitung' ja l'anomena el "Robin Hood modern". S'han trobat sobres darrera els missals d'una església, sota la catifa de l'entrada d'un hospital i a la recepció del diari local. La xifra de donacions ja puja als 190.000 euros. Els diners sovint estan acompanyats d'articles de premsa que parlen sobre el destinatari dels diners. Entre els beneficiaris hi ha un jardí d'infància, una església i un menjador benèfic.

Fa poques setmanes, Eva Reuleke, de l'hospici Am Hohen Tore va relatar a l'agència DPA que un intern havia trobat un sobre amb 20 bitllets de 500 euros . "No ens ho podíem creure", va relatar Reuleke.

Moltes de les donacions s'han fet a persones de les quals aquest diari alemany ha parlat. L'1 de febrer va arribar a la redacció del rotatiu un sobre amb bitllets de 500 euros i un article sobre un noi de 14 anys que havia quedat greument ferit durant un accident de natació 7 anys abans.

"Tothom al poble sap que ell, ella, o ells, són molt generosos. El donant anònim podria haver deixant més diners que encara no han estat trobats", recull la BBC. "Vol romandre en l'anonimat, i ho hem de respectar", afirma Henning Noske, el director del diari 'Braunschweiger Zeitung'. Assegura, també, que el diari no cobrirà temes benèfics simplement per atraure l'atenció d'aquest bon samarità.

stats