Infraestructures
Societat 01/04/2011

Rodalies i Regionals comencen a recuperar el servei amb retards de 30 minuts

Renfe assegura que s'anirà recuperant progressivament la normalitat a tot el servei. La causa del problema han estat dues avaries al Centre de Trànsit Centralitzat, a l'Estació de França

Agències
2 min

BarcelonaTotes les línies de Rodalies i trens Regionals estan restablint el servei de forma progressiva després de l'avaria que ha aturat el servei aquesta tarda. En aquests moments encara hi ha retards de 30 minuts. Renfe ha informat que la circulació de trens, tot i realitzar-se amb irregularitat i fora del seu horari habitual, anirà progressivament recuperant la seva hora de pas per les estacions però ha alertat que es poden registrar demores puntuals.

El motiu de l'avaria ha estat una fallada elèctrica en els equips de comunicació al Centre de Trànsit Centralitzat (CTC) de l'Estació de França, que ha obligat a interrompre la circulació en la xarxa ferroviària d'ample convencional de Barcelona, i part de Tarragona i Girona, durant 20 minuts. Les línies afectades són l'R1, l'R2 nord, l'R2 sud, l'R3, l'R4 i l'R7. Renfe ha explicat en un comunicat que, en un primer moment, tècnics d'Adif han detectat una fallada elèctrica en els equips de comunicacions del CTC, afectant a dispositius tant essencials com els sistemes de gestió i regulació del trànsit i els equips de comunicació amb els trens. Al cap de pocs minuts s'ha recuperat progressivament la funcionalitat dels sistemes.

Però la incidència s'ha reproduït al cap d'una hora i, amb l'objectiu de garantir la seguretat de l'explotació ferroviària, poc abans de les 18 hores s'ha ordenat la interrupció de totes les circulacions en la xarxa ferroviària d'ample convencional gestionada des d'aquest centre de control i la seva aturada en les estacions. Minuts després de les 18 hores s'han recuperat els sistemes i s'ha restablert la circulació en condicions normals.

Tècnics d'Adif han habilitat un sistema suplementari d'alimentació elèctrica i estan realitzant un seguiment dels sistemes per comprovar el seu correcte funcionament amb l'objectiu d'evitar noves fallades. Adif ja ha obert una investigació per determinar les causes que han originat aquesta incidència.

stats