RODALIES
Societat 25/01/2011

La Generalitat obrirà un expedient a Renfe pels retards a Rodalies

El secretari general de Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha explicat que la Generalitat demanarà que es retornin els bitllets als ciutadans

Redacció
1 min

BarcelonaRicard Font, secretari general de Transports de la Generalitat, entrevistat a El Món a RAC1, considera "absolutament inadmissible" la situació de retards que es viu a Rodalies des d'ahir pel conflicte laboral entre els maquinistes i la direcció de Renfe.

Malgrat que la Generalitat encara no té totes les transferències de Rodalies, Font ha explicat que pensen emprendre algunes mesures per donar resposta als usuaris que han patit retards: "El problema és de l'operador, que té un problema amb els seus treballadors. La nostra competència és garantir el servei, i és el que estem intentat".

En aquest sentit, des de Transports ja han demanat als seus serveis jurídics "que obrin expedient informatiu a l'operadora, Renfe, per veure quina és la situació en què ens trobem i quina és l'evolució que pugui tenir".

A més, també han parlat amb Renfe "per demanar-li que retorni els bitllets a tots els ciutadans, sigui quin sigui el retard, i per tal que posi gent a les andanes per informar sobre els retards d'una manera diligent, perquè la gent pugui tenir, com a mínim, la informació del que està passant a la xarxa, i pugui donar solucions".

Sobre el conflicte laboral, l'actuació de Font ha estast "demanar al departament d'Ocupació que obrissin un expedient informatiu per veure com es pot resoldre el conflicte [entre maquinistes i Renfe] i, a partir d'aquí, quina resolució se li pot donar".

El secretari general de Transports ha lamentat que el conflicte "afecta només Catalunya", i que "el mateix conveni dels maquinistes arreu de l'Estat no comporta unes afectacions d'aquest tipus".

stats