SOCIETAT
Societat 21/07/2011

Una delegació del govern de Romania visitarà Badalona per conèixer la realitat de la ciutat

García Albiol treu pit després de reunir-se amb un senador del Partit Liberal Democràtic de Romania. L'alcalde torna a afirmar que els gitanos romanesos són els culpables dels "problemes de convivència i inseguretat"

Joan Serra
2 min

BadalonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, continua fent passos per visualitzar el missatge que va transmetre a la campanya electoral i que li va servir per accedir a l'alcaldia de la ciutat. Aquesta tarda ha mantingut una trobada amb Viorel Badea, senador del Partit Liberal Democràtic de Romania (PDL), al qual li ha traslladat "el conflicte de convivència i inseguretat" que viu Badalona, termes que ha utilitzat el mateix García Albiol per explicar la realitat de la població. El dirigent popular, que ha tornat a assenyalar el col·lectiu de gitanos romanesos com a culpables d'aquesta "problemes", ha anunciat que la trobada ha donat fruits. Acompanyat per l'alcalde, el senador romanès ha detallat que al setembre una delegació amb representants del ministeri de l'Interior de Romania es desplaçarà a Badalona per conversar amb les autoritats locals i la comunitat romanesa de Badalona, formada per uns 1.400 ciutadans. García Albiol diu que només pretén que aquesta delegació pugui radiografiar la situació que ell denuncia. "La majoria [dels romanesos] són gent treballadora, honrada i han contribuït al creixement d'aquest país, però hi ha un grup de veïns que es dediquen a crear problemes", ha afirmat Albiol a la sortida de la reunió.

Pactada com estava la trobada i tenint en compte que el PDL és una formació propera a l'espai ideològic del PP, resultava impensable que el senador Viorel Badea reprovés el discurs de García Albiol. "Hi ha persones que no honoren el nom de la comunitat romanesa", ha dit el senador. Badea ha afirmat que no considera que les polítiques d'Albiol siguin "extremistes" i ha definit el cas dels tríptics que criminalitzaven els gitanos romanesos de Badalona –repartits per García Albiol quan no era alcalde– com una "polèmica electoral". A banda de la delegació oficial que al setembre visitarà Badalona, el senador ha afirmat que parlamentaris romanesos també podrien desplaçar-se a la ciutat més endavant per aprofundir en el diàleg. García Albiol estava satisfet després d'atendre els mitjans, conscient que la trobada li servirà per evidenciar davant dels electors que no ha variat el discurs que el va convertir en alcalde.

stats