Societat 12/05/2011

Rubalcaba i Chacón fan una inspecció aèria de la zona del terratrèmol

Els dos han coincidit amb Rajoi al centre de control des d'on han pogut veure l'operatiu d'assistència i rescat que s'està desplegant al municipi. El president de Múrcia ha demanat a Rubalcaba un pla coordinat per ajudar els afectats

Efe
1 min

LlorcaEl vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba i la ministra de Defensa, Carme Chacón, han arribat a les 9.30 del matí a Llorca, per conèixer de primera mà l'abast del terratrèmol que ahir va sacsejar aquesta ciutat de Múrcia i va deixar 8 morts i 167 ferits. En breu tenen previst realitzar una inspecció aèria de la zona en un helicòpter. Després d'això, tornaran a Madrid.

El president del PP, Mariano Rajoy, també es troba a la localitat murciana i els tres han coincidit en el lloc de control instal·lat al municipi des d'on poden conèixer l'operatiu d'assistència i rescat que s'ha desplegat. Allà s'han trobat amb representants de la regió i efectius de la Creu Roja i Protecció Civil, als quals han animat a continuar treballant "tant bé com fins ara".

El president de Múrcia, Ramon Luis Valcárcel, va suspendre ahir un viatge de dos dies a Brussel·les -on participava en un ple del Comitè de les Regions- i ha aterrat aquest matí a l'aeroport de San Javier, des d'on s'ha traslladat a Llorca. Valcárcel ha aprofitat la trobada amb Rubalcaba per demanar-li la posada en marxa d'un pla coordinat per les tres administracions -local, regional i estatal- que tingui en compte els afectats i les conseqüències que el terratrèmol tindrà a l'economia local. Per això ha demanat que després de l'anàlisi dels danys es declari Llorca zona catastròfica.

stats