Educació
Societat 25/06/2013

Rubalcaba veu "probable" que el PSOE porti el decret de beques al Tribunal Constitucional

Pel secretari general dels socialistes, el nou sistema de beques que vol impulsar el ministre Wert "és un disbarat"

Efe
1 min
Rubalcaba, en un acte d'aquesta setmana / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que és "probable" que el seu partit recorri davant el Tribunal Constitucional (TC) el decret que estableix el nou sistema de beques universitàries, que ha qualificat de "terrible" i de "disbarat ".

En una entrevista a TVE, Rubalcaba s'ha preguntat si amb una desocupació juvenil del 56% "no li sembla al Govern que un bon lloc perquè els nois que no tenen feina s'estiguin és la universitat o la formació professional".

Segons la seva opinió, "fer fora els estudiants en aquest moment de la universitat és un disbarat", ha dit, i ha explicat que, encara que no és partidari de dirimir la política als tribunals, "és probable" que el PSOE porti aquest decret al Constitucional, perquè és un "tema terrible".

En l'entrevista, Rubalcaba ha defensat que "una beca no es pot donar a algú que està tombat a la fresca", però que a un becat cal exigir-li el "rendiment mitjà".

Després d'assenyalar que també està en desacord amb el fet que s'exigeixi un 5,5 a un universitari per renovar la beca –un 6,5 a partir de l'any que ve–, sosté que "per a les beques sempre hi hauria d'haver recursos". A més, en la seva recent reunió amb president del Govern, Mariano Rajoy, li va dir que la "llei Wert" era un "disbarat".

stats