carnaval
Societat 18/02/2012

Rues de carnaval amb les retallades de protagonistes

La majoría de rues de carnaval han tingut les retallades com a objectiu de les sàtires.

Acn
1 min
Sàtira al carnaval de vilanova

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Dissabte es van celebrar la majoria de rues de carnaval, amb comparses i gent disfressada omplint els carrers de pobles i ciutats. A Torelló, el carnaval preferit dels lectors de l'ARA, la vila va quedar paralitzada per la festa més multitudinària que celebra. La rua va començar a les vuit del vespre amb 33 colles i més de 3.000 comparsers.

A Lleida, la rua va sortit a les 6 de la tarda i va aplegar 67 carrosses i nou comparses. L'inici va ser als Camps Elisis i la temàtica de les carrosses va girar entorn la sàtira cap a les retallades. Un fotomuntatge presidint la carrossa de la colla La Cucut n'era el millor exemple, caricaturitzant els presidents del govern espanyol i català, el conselles Mas-Colell i a l'alcalde de Lleida com els “quatre mosqueters de les retallades”.

El carnaval de Vilanova també va començar a escalfar motors per avui, el dia central en la festa. Després de la rua de l'Arrivo, el discurs del Rei Carnestoltes, paper assumit per l'estàtua de Tomàs Ventura, també va fer broma amb les retallades, els banquers i els indignats.

També a la costa, Platja d'Aro va celebrar la seva famosa rua, enguany amb 73 colles vingudes de tots els pobles de la rodalia.

stats