Societat 17/02/2011

Ruixats i vent per les pròximes hores

Una borrasca estancada a Catalunya deixarà pluja i neu fins al vespre i fortes ventades en algunes comarques

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaUna pertorbació s’ha quedat estancada just davant de Catalunya durant les últimes hores i està deixant pluja i neu a força indrets. A dos quarts d’una del migdia els registres més importants s’havien recollit al Baix Llobregat i al Garraf. Un exemple són els 15 litres per metre quadrat caiguts a Begues, els 12 de Sant Boi de Llobregat o els 9 de Sant Pere de Ribes, segons dades de Meteocat i de la xarxa d’observatoris meteoclimatic. La borrasca persisteix des de fa una bona estona a l’entorn de la costa central però els ruixats més intensos a la tarda s’esperen a les comarques de Girona i a la Catalunya Central, on fins i tot i podrà descarregar-hi alguna tempesta.

Al Pirineu hi va nevant, dèbilment però a totes les cotes. On ho ha fet més fins ara és al Pallars Jussà o a la Ribagorça, a Tremp per exemple la neu ha agafat al terra. També a les cotes més altes dels Ports de Beseit la neu hi està fent acte de presència.

Allà on no plou el protagonista del temps és el vent, que s’enfortirà durant la tarda i aquesta nit assolirà cops de 70 o 80 quilòmetres per hora a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona o a l’Empordà. També al País Valencià, al Rosselló i a les Illes el vent bufarà amb força fins demà a mig matí.

La borrasca es mantindrà activa fins al vespre però no afectarà el temps dels dies vinents. Demà ja farà sol gairebé arreu i el cap de setmana arribaran més intervals de núvols però no deixaran pluges.

stats