Societat 20/07/2012

Ryanair cancel·la quatre rutes des de Barcelona per la pujada de les taxes aeroportuàries

L'aerolínia assegura que reduirà una vintena de vols més aquest hivern i calcula que perdrà 2,3 milions de passatgers a tot l'Estat

Acn
2 min
Un avió de Ryanair enlairant-se a Girona / ACN

MadridLa companyia aèria Ryanair ha anunciat que cancel·larà a partir de novembre les rutes des de l'aeroport de Barcelona a East Midlands i Leeds Bradford (Anglaterra), Hamburg (Alemanya) i Trieste (Itàlia), a causa de la pujada de les taxes aeroportuàries d'Aena que va aprovar el govern de Rajoy. Ryanair ha avançat que reduirà també les freqüències des del Prat a Alacant, Budapest, Brussel·les, Dublín, Edimburg, Glasgow, Gran Canària, Eivissa, Liverpool, Màlaga, Memmingen, Milà, Oslo, Palma de Mallorca, París, Porto, Roma, Santander, Santiago, Estocolm, Tenerife i Venècia. A més, disminuirà de 13 a 11 la seva flota d'avions i calcula que perdrà un milió de passatgers i uns 1.000 llocs de treball entre directes i indirectes.

L'aerolínia també ha eliminat el vol entre Girona i Madrid. De fet, l'aeroport de Barajas perd deu rutes més (a Almeria, Ancona, Bari, Cagliari, Dusseldorf, Eindhoven, Frankfurt, Manchester, Poznan i Verona) i en reformularà 24 més (les que van a Alger, Astúries, Bilbao, Brussel·les, Faro, Fuerteventura, Gran Canària, Cracòvia, Lanzarote, Malta, Marsella, Milà, Oslo, Palerm, Palma de Mallorca, París, Pisa, Porto, Roma, Santander, Santiago, Estocolm, Tànger i Tenerife). A Madrid, Ryanair també reduirà avions (de 14 a 11) i calcula que perdrà 1,3 milions de passatgers i unes 1.300 persones es quedaran sense feina.

Les explicacions oficials

A través d'un comunicat, la companyia irlandesa ha considerat que les cancel·lacions de vols són una "resposta inevitable" a la pujada de les taxes. El president de l'aerolínia, Michael O'Leary, ha assegurat que Ryanair "desaprova" la decisió del govern espanyol de "doblar les taxes aeroportuàries" a Madrid i Barcelona. O'Leary assenyala aquesta mesura d'Aena com la responsable d'una "retallada severa del trànsit, del turisme i de l'ocupació en els dos aeroports aquest hivern".

stats