Societat 05/09/2012

Un avió de Ryanair demana aterrar amb prioritat a Lanzarote per escassetat de combustible

L'aerolínia irlandesa assegura que el motiu de l'aterratge van ser les condicions meteorològiques i desmenteix que viatgés amb poc fuel

Efe
2 min
RESERVA DE COMBUSTIBLE Els tres avions de l'aerolínia low cost van haver de demanar prioritat per aterrar perquè no portaven prou combustible. La companyia assegura que ja havien assolit el nivell mínim de reserva de combustible, que permet que un avió voli durant 30 minuts addicionals, uns 480 quilòmetres.

Las Palmas de Gran Canaria / SevillaUn avió de Ryanair procedent de la ciutat anglesa de Leeds va demanar, aquest dimarts a la tarda, prioritat per aterrar a l'aeroport de Lanzarote per davant de dues aeronaus que el precedien en el torn després d'haver-se quedat "fluix de combustible", segons ha confirmat a l'agència Efe un portaveu d'Aena. La companyia, en canvi, ha reconegut en un comunicat que el comandant del vol va demanar prioritat per aterrar, però assegura que la raó no va ser la manca de combustible sinó les condicions meteorològiques.

Els fets es van produir cap a les 16 hores (hora insular), després que la torre de control demanés als avions que en aquells moments tenien previst prendre terra que esperessin una autorització per fer-ho, ja que les condicions del vent feien necessari reprogramar els aterratges. Al vol de Ryanair procedent de Leeds se li va assignar el tercer torn, però el seu comandant va demanar prioritat a la torre, amb l'argument que anava "fluix de combustible".

Com a resposta, se'l va autoritzar a prendre terra en primer lloc, asseguren les fonts d'Aena, que insisteixen que no es va tractar d'un aterratge d'emergència sinó d'una petició de prioritat.

La companyia irlandesa s'ha vist envoltada de polèmica les últimes setmanes per la política que segueix en la càrrega de combustible dels seus avions, després que tres dels seus avions demanessin fer aterratges d'emergència a València el 26 de juliol, havent estat desviats des de Madrid prèviament per problemes a Barajas. Els fets van provocar que Foment iniciés una investigació de l'aerolínia.

Facua denuncia la "permissivitat" de Foment

L'organització de consumidors Facua ha reaccionat denunciant aquest dimecres la "permissivitat" del ministeri de Foment amb la companyia, i ha exigit més "rigor" en la investigació a Ryanair "per posar en joc la vida dels passatgers amb les seves polítiques d'estalvi en aspectes que afecten la seguretat".

Facua lamenta que "ni aquest govern ni l'anterior" hagin pres mesures contra "l'àmplia llista de fraus que comet aquesta companyia, com tampoc ho fan les autoritats autonòmiques de protecció del consumidor". Amb aquests incidents "no només estan en joc els constants fraus econòmics o atemptats contra la dignitat dels passatgers, sinó les seves vides", afirma l'organització en un comunicat.

stats