Societat 27/12/2012

Madrid aprova la llei que permet la privatització de sis hospitals i 27 centres de salut

L'oposició demana la dimissió del conseller de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty

Efe
1 min

MadridLa majoria absoluta del PP a l'Assemblea de Madrid ha tirat endavant aquest dijous a la tarda la llei de mesures fiscals i administratives que, entre altres novetats, inclou la gestió privada de sis hospitals madrilenys i 27 centres de salut i el cobrament d'un euro per recepta a partir de gener.

La llei d'acompanyament dels pressupostos autonòmics ha estat aprovada en un ple extraordinari en què el grup popular de l'Assemblea madrilenya no ha acceptat cap de les més de 200 esmenes que ha presentat l'oposició (81 IU, 78 el PSOE i 60 UPyD).

Entre les novetats que recull la llei d'acompanyament del 2013 hi ha el pla de sostenibilitat sanitària de la Comunitat de Madrid, que preveu l'externalització de la gestió de sis hospitals de la xarxa pública i de 27 centres de salut.

A més, inclou el cobrament d'un euro per recepta a partir de l'1 de gener del 2013, mesura que ja aplica el Govern català i que està recorreguda per l'Estat davant el Tribunal Constitucional.

El diputat del PSOE Antonio Miguel Carmona ha demanat la dimissió del conseller de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty, perquè considera que els plans del govern regional no busquen "eficiència", sinó "fer negoci". El portaveu d'UPyD, Luis de Velasco, ha fet la mateixa petició abans del ple en estimar que el conflicte "exigeix canvis radicals".

stats