Societat 05/07/2011

La SGAE aparta el cervell de la trama però manté Teddy Bautista

L'entitat queda en mans d'una comissió rectora i el president continua amb l'estatus "congelat" fins que ho decideixi aquesta comissió. La junta apel·la als "cent anys d'honestedat" de l'entitat i Víctor Manuel insisteix en la seva teoria de la "mà negra"

Joan Rusiñol
2 min
El cantant Víctor Manuel en la roda de premsa de la SGAE

MadridLa Societat General d'Autors i Editors (SGAE) manté Teddy Bautista al càrrec de president de l'entitat fins el proper dia 12, quan una comissió rectora, amb poders "executius" se'n farà càrrec. És una manera de buscar-li una sortida digne sense que dimiteixi, una possibilitat aquesta última que, segons el músic Caco Senante no s'ha plantejat. L'estatus de Bautista, que segons la resolució del jutge, tenia coneixement de les presumptes irregularitats, queda congelat i en mans del nou organisme, que també haurà d'engegar una investigació interna per depurar responsabilitats. Estarà formada per autors i editors i presidida per una "personalitat de prestigi".

El cantant Víctor Manuel, ha llegit un comunicat i ha anunciat, en canvi, que aparten de les seves responsabilitats al presumpte cervell de la trama corrupta, el director general de l'àmbit digital, José Luis Rodríguez Neri. Tot i això, apel·la a la presumpció d'innocència dels implicats que no han anat a la presó, entre ells Teddy Bautista. Segons Senante, no són ells els qui fan les distincions, sinó el jutge encarregat de la causa, Pablo Ruz.

La nova direcció també ha volgut deixar ben clar que se senten legitimats per impulsar aquesta comissió, malgrat ser l'equip continuista de Bautista. La interlocutòria judicial, a més, apuntava que Neri podia haver obstaculitzat la candidatura que va perdre. Tot i això, Victor Manuel ha assegurat que no tenen cap intenció de repetir les eleccions. Demà, probablement, els crítics dins l'entitat faran la seva roda de premsa.

Fonts de la direcció de l'entitat han assegurat a l'ARA que, per ells, la fiscalització d'aquestes activitats corresponia en bona mesura a les comunitats autònomes. La investigació, expliquen, ha de servir per aclarir tots els detalls del que ha passat.

La SGAE es personarà, si es descobreix que s'han evadit fons, en acusació.

També han lamentat un suposat linxament públic d'una organització "amb 100 anys d'honestedat" i creuen que "hi ha moltíssim fum" amb tot plegat, ha dit Juan Ignacio Alonso. També ha parlat de fum Víctor Manuel, que ha insistit en la seva teoria de la "mà negra" que estaria darrere del cas.

stats