societat
Societat 16/06/2011

Un estudi revela que la llet materna pot reduir les morts sobtades dels nadons

Científics de la Universitat de Virgínia (EUA) han descobert que els nadons alimentats amb llet de la mare tenen un 60% menys de possibilitats de patir la síndrome de la mort sobtada del lactant (SMSL)

Redacció
2 min

BarcelonaEls beneficis de l'alletament matern semblen il·limitats. Estudis científics l'han vinculat a un millor desenvolupament del cervell, a l'assoliment d'un sistema immunològic més resistent en els nadons, a la reducció de depressions postpart i de risc de càncer de mama en les mares i a la creació d'uns llaços afectius més forts mare-fill. Ara, una investigació recent dóna una altra raó a les mares per alletar els seus fills.

Segons informa la revista Time, un estudi publicat a la revista Pediatrics revela que els nadons alimentats amb llet de la mare tenen un 60% menys de possibilitats de patir la síndrome de la mort sobtada del lactant (SMSL), en comparació amb els infants que han pres una llet diferent a la del pit matern.

Les dades, extretes de l'anàlisi de 18 estudis previs, indiquen que l'efecte protector de la llet de la mare incrementa en funció de la durada del període d'alletament. Així, els nadons que han pres llet materna fins als dos mesos tenen un 62% menys de possibilitats de morir a causa de SMSL, i aquest percentatge incrementa fins al 73% en els nadons alletats exclusivament amb el pit matern.

La investigació l'ha dut a terme un grup de científics de la Universitat de Virgínia (EUA), encapçalats pel doctor Fern Hauck del departament de medicina familiar.

Com que els estudis previs en què es basa l'article són observacionals, les dades no poden provar científicament que l'alletament matern previngui directament la SMSL, però un article publicat a WebMD assegura que hi ha raons biològiques plausibles que reforcen el descobriment, com ara que la llet materna indueix més fàcilment el son dels nadons entre 2 i 3 mesos, el període en què s'esdevenen més casos de defuncions infantils a causa de la síndrome de la mort sobtada del lactant.

stats