SOCIETAT
Societat 19/04/2011

La Sagrada Família reforçarà les mesures de seguretat arran de l'incendi

Efe
1 min

BarcelonaEl president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha anunciat avui que es reforçarà la seguretat al temple per evitar incidents com el que ha provocat avui un pertorbat en incendiar la sagristia de la cripta.

En declaracions a la premsa després de visitar la cripta de la Sagrada Família, el president del Patronat ha assegurat que el recinte, patrimoni de la Humanitat i recentment reformat, ha quedat ennegrit pel fum, encara que els danys provocats pel foc són menors del que en un principi es temia.

Per evitar que es repeteixin incidents com el d'avui, Rigol ha anunciat que, en el si el Patronat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, s'adoptaran les mesures oportunes per reforçar la seguretat i evitar atemptats contra l'emblemàtic temple de Gaudí.

Segons ha explicat Joan Rigol, la part més afectada per l'incendi ha estat la sagristia, ja que acumulava material combustible, com el mobiliari i la indumentària parroquial, que ha provocat que el foc es propagués amb més rapidesa.

A més, les fustes de l'altell de la sagristia també s'han convertit en combustible de les flames, cosa que explica la gran quantitat de fum que l'incendi ha generat.

Rigol ha visitat la cripta de la Sagrada Família després que els bombers hagin extret el fum acumulat amb ventiladors artificials i que la policia científica dels Mossos d'Esquadra examinés l'estada.

Fonts del Patronat han afegit que l'incendi d'avui no ha afectat les obres de construcció de la Sagrada Família, ja que s'havien aturat amb motiu de les vacances de Setmana Santa.

stats