CIUTATS
Societat 22/01/2011

La Sagrada Família rep 51.000 visitants en la tercera jornada de portes obertes

L'afluència de públic era tan gran al migdia que la Guàrdia Urbana ha demanat als ciutadans que no hi anés ningú més. Durant una hora, s'ha desaconsellat arribar fins al temple a través de la megafonia del metro

Redacció
1 min
Cues per visitar la Sagrada Família

BarcelonaEl nombre de visitants de la Sagrada Família es multiplica cada setmana en la jornada de portes obertes, és a dir, d'entrada gratuïta. Aquest dissabte han visitat la basílica més 51.000 persones, amb el nou horari d'obertura. L'acumulació de gent ha estat tan gran que la Guàrdia Urbana ha arribat a témer problemes de mobilitat al carrer i ha demanat a TMB que intentés dissuadir els ciutadans d'acudir-hi.

Durant una hora, la megafonia del metro ha alertat els passatgers que era millor no acudir al temple perquè era possible que no hi poguessin entrar a causa del col·lapse. Tanmateix, segons els testimonis, l'organització ha aconseguit que la cua fluís amb certa rapidesa, tenint en compte la quantitat de gent que s'hi aplegava.

Si en les dues sessions anteriors -els passats dies 8 i 15 de gener-, l'entrada era lliure entre les nou del matí i les dues de la tarda, avui es podia accedir de franc a una de les obres més emblemàtiques de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí fins a les sis de la tarda.

En declaracions a l'ACN, el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha dit, però, que encara és aviat per determinar si es repetirà la iniciativa, que finalitza el pròxim 29 de gener.

stats