CASTELLS
Societat 29/04/2012

La Sagrada Família veu cinc castells de vuit

La presència de tres grans colles ha fet que la diada trenqués els seus registres històrics

Efren Garcia
2 min
Els castellers de la Sagreada Família / PERE VIRGILI

BarcelonaLa diada de festa major a la Sagrada Família de Barcelona manté el ritme de la temporada amb un cartell de luxe. El llistó segueix marcant els vuit pisos, però cada setmana alguna nova colla s'apunta al carro.

Cinc castells de vuit a Barcelona

La jornada de festa major de la Sagrada Família ha mostrat un total de cinc castells de vuit, tots ells segellats per les colles convidades. La Joves de Valls i els Castellers de Sants han descarregat els dos castells bàsics de vuit, el tres i el quatre, i els Xiquets de Tarragona han destacat amb un quatre d'execució impecable.

Els Castellers de la Sagrada Família miren endavant

Han descarregat per segon cop en el que va d'any tres castells de set i s'han apuntat el tercer cinc de set de la seva història. Els de la camisa verda ataquen castells superiors, com el tres de set aixecat per sota, en el tram més important de l'any.

Els castells eclipsen la Sagrada Família

El temple de Gaudí, l'expressió arquitectònica més coneguda de Barcelona, ha quedat durant un parell d'hores eclipsat per construccions d'una bellesa estètica similar. Els castells humans, en tan magne escenari, han estat el centre d'atracció de flaixos i telèfons d'última generació àvids d'un record incomparable.

Més castells de vuit a plaça

A banda de l'actuació barcelonina, la diada del local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona també ha vist estructures de vuit pisos. Jove tarragonina i Vella vallenca han igualat forces. Ambdues colles han descarregat la clàssica de vuit; tres i quatre de vuit i dos de set d'una tacada. Cal destacar també el primer cinc de set de l'any dels Nens del Vendrell, el set de set dels Xicots de Vilafranca i la diada amb tres castells de sis d'uns Castellers de Santa Coloma que sembla que a poc a poc aixequen el cap.

stats