ARQUITECTURA
Societat 08/01/2011

Els catalans visiten massivament la Sagrada Família

Unes 20.000 persones han acudit al temple durant les cinc hores en què es podia fer de franc. La cua feia la volta a la basílica

Acn
1 min
Visitants a l'interior del Temple de la Sagrada Família, en la primera de les quatre jornades de portes obertes.

BarcelonaÈxit d'assistència en la primera de les quatre jornades de portes obertes programades aquest mes de gener a la Sagrada Família. Unes 9.000 persones ja hi havien entrat fins a les onze del matí, el doble del que es registra en un dissabte qualsevol. I a les dues del migdia, quan s'han acabat les cinc hores d'entrada de franc, unes 20.000 persones havien passat per la basílica obra de Gaudí.

El president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha remarcat que una part molt important d'aquests visitants són catalans. Un interès que va, segons ha dit in crescendo des la consagració de la basílica per part del Papa Benet XVI, el passat 7 de novembre. "En la primera setmana van pujar les visites un 25%, i el 60% eren catalans" ha explicat.

El patronat ha decidit organitzar aquests quatre matins de portes obertes al gener per donar a conèixer la basílica un cop acabada i consagrada i per agrair als veïns la col·laboració que van oferir, malgrat les molèsties, durant la preparació de la visita del Papa.

stats