Societat 15/07/2011

El Saló del Manga dirà adéu a l'Hospitalet amb samurais

Xavier Cervantes
2 min
Hiroshi Hirata, mestre del manga sobre samurais, passarà pel Saló del Manga.

Barcelona.Els samurais seran un dels eixos temàtics de la 17a edició del Saló del Manga, l'última que se celebrarà a l'Hospitalet de Llobregat, del 29 d'octubre a l'1 de novembre. Carles Santamaria, director del Saló, va confirmar ahir que a partir del 2012 la nova seu serà la Fira de Barcelona.

"Després de tretze anys a l'Hospitalet, ens sap greu marxar, perquè és allà on hem crescut, però hem de pensar en la comoditat del visitant", va explicar Santamaria. El canvi respon a la necessitat d'espai de la trobada dels seguidors del còmic japonès. "Passarem dels 12.000 m de La Farga de l'Hospitalet als 20.000 del pavelló 8 de Montjuïc, el mateix on se celebra el Saló del Còmic", va dir Santamaria. El contracte amb la Fira de Barcelona és per a tres anys.

Pel que fa a les novetats de l'edició del 2011, de moment s'ha confirmat l'assistència del veterà dibuixant japonès Hiroshi Hirata. Nascut l'any 1937, Hirata és un dels mestres del jidai-geki , un gènere del manga basat en històries del Japó medieval protagonitzades per samurais.

Algunes pàgines originals i il·lustracions de Hirata formaran part de l'exposició Samurais de paper , que també farà un recorregut pels mangues i pels còmics d'autors no japonesos que han retratat les peripècies d'aquests guerrers. La temàtica samurai es completarà amb la projecció de set pel·lícules a Casa Àsia, dins del cicle Japan Cult IV: Manga-Eiga, del manga al cinema . També visitarà La Farga la jove dibuixant Kazue Kato, l'autora del manga Blue Exorcist , editat a l'Estat espanyol per Norma.

El Saló del 2011 manté el pressupost de l'any passat, 550.000 euros. Tampoc no varien el nombre d'expositors, 135, ni el preus: 6 euros l'entrada diària, 4 euros amb Carnet Jove i 2 euros per als grups escolars. En canvi, ja no es regalarà cap manga amb l'entrada. "Preferim invertir els diners en programació", va dir Santamaria.

Son Goku inspira el cartell

El cartell del Saló, dissenyat per Juan Álvarez Carrasco i triat per votació popular, s'inspira en el Rei Mico de la novel·la Viatge a l'oest , de Wu Cheng, que Akira Toriyama va fer servir per crear el personatge de Son Goku.

stats