BARCELONA
Societat 21/09/2012

El Saló Nàutic es concentra al Port Vell

Ara
1 min
El Saló Nàutic abandona aquest any el recinte de la Fira.

BARCELONA.Reinventar-se per fer front a la crisi. Aquest és l'objectiu que es marca el Saló Nàutic de Barcelona en la seva 51a edició i en un moment especialment complicat per al sector, que ven un 40% de les embarcacions que comercialitzava el 2007. Per això, aquest any el Saló busca implicar més la ciutadania i abandona l'espai tancat de la Fira -ocupava el recinte de Gran Via- per concentrar la seva activitat al Port Vell, amb l'objectiu de fer-se més visible i captar nous aficionats a la nàutica.

S'exposaran 155 vaixells a l'aigua, 25 més que en l'última ocasió. Però aquest no és l'únic canvi que l'edició 2012 del Saló portarà sota el braç. També han canviat les dates habituals de celebració, durant el mes de novembre, per avançar-se a finals de setembre, entre els dies 26 i 30 d'aquest mes, i se n'ha escurçat la durada.

Amb l'objectiu d'obrir-se al mar, el Saló organitzarà, també, un recorregut nocturn d'embarcacions al mateix Port Vell, el Boat Parade, que estarà obert al públic, i s'habilitarà una zona perquè els més joves puguin iniciar-se en pràctiques com la vela lleugera, el caiac i la moto d'aigua. Fins a 267 empreses prendran part en aquesta edició del Saló, que, segons el seu president, Luis Conde, té el repte de "saber aguantar", perquè el "canvi de cicle vindrà".

stats