NEGLIGÈNCIA MÈDICA
Societat 24/03/2011

Salut paga 96.000 euros per la mort d'un nadó en un part a la Vall d'Hebron

L'Institut Català de la Salut (ICS) indemnitzarà amb 96.101 euros els pares d'un nadó que va morir per una negligència mèdica en un part practicat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona al juliol de 2009

Efe
1 min

BarcelonaLa indemnització és fruit de l'acord extrajudicial entre els lletrats de l'ICS i els pares del nadó mort, representats per la citada associació.

El nadó va morir a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el 31 de juliol de 2009, a causa d'una hemorràgia provocada pel trencament de la cicatriu que la mare tenia a l'úter per una cesària que se li havia practicat en un anterior part.

Segons Defensor del Pacient, les condicions de la gestant aconsellaven la pràctica d'una cesària, donada l'existència d'una desproporció pèlvica que ja havia estat advertida en un part anterior.

Malgrat això, els metges que assistien l'enllumenament van decidir seguir endavant amb el part vaginal, encara que hi havia símptomes cada vegada més evidents de sofriment fetal, cosa que va acabar desencadenant el despreniment de la placenta.

Aquest despreniment va provocar una gran hemorràgia després del part que va derivar en una hipovolèmia aguda per a la mare.

Donades les condicions de l'enllumenament, Defensor del Pacient creu que hauria d'haver-se sotmès la pacient al tràmit de consentiment informat, perquè fos conscient del diagnòstic, el pronòstic i les alternatives de tractament abans de seguir endavant amb el part vaginal.

stats