NOU MODEL SANITARI
Societat 03/06/2011

Salut fusionarà els serveis de radioteràpia de diversos hospitals

Salut fusionarà els serveis de radioteràpia de l'Hospital Clínic i l'Hospital Plató i els de l'Hospital de Sant pau i l'Hospital del Mar. Aquestes mesures formen part del pla de reordenació de serveis sanitaris en el territori amb què Salut preveu contenir la despesa sanitària

Lara Bonilla
2 min

BarcelonaSalut fusionarà els serveis de radioteràpia de l'Hospital Clínic i l'Hospital Plató i els de l'Hospital de Sant pau i l'Hospital del Mar. Aquestes mesures formen part del pla de reordenació de serveis sanitaris en el territori amb què Salut preveu contenir la despesa sanitària. Avui el departament ha presentat el seu pressupost per al 2011, que és un 10% inferior respecte al de l'any passat. Un 66% de reducció del dèficit s'aconsegueix amb les mesures d'ajustament que es van presentar el passat mes d'abril i que inclouen la reducció de l'activitat i de la tarifa que es paga pels serveis. El 34% restant s'obtindrà amb la reordenació dels serveis sanitaris en el territori i que és el paquet de mesures més polèmic.

Aquest nou mapa sanitari encara s'està dibuixant però el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, han avançat algunes mesures. Es fusionaran els serveis de radioteràpia de l'Hospital Clínic i l'Hospital Plató i de l'Hospital Sant Pau i l'Hospital del Mar i també s'estan revisant els 134 punts d'atenció continuada que hi ha al territori per mirar d'unificar-los "sense minvar l'activitat o la resposta que es dóna al ciutadà", ha dit el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa. "Des de que s'ha obert un pont de comunicació entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja potser amb la meitat de dispositius es pot passar", ha afegit. El mateix es farà amb dispositius del Servei d'Emergències Mèdiques. Com a exemple de reorganització en el territori s'ha posat el cas de tres hospitals propers de Barcelona que fan cirurgia vascular i que amb un de sol es podria donar servei als tres.

"Algunes actuacions no es fan perquè no hi hagi diners si no perquè s'estava fent malament", ha dit el conseller Boi Ruiz.

El pressupost del Departament de Salut per aquest 2011 és de 9.127 milions d'euros. És un 6% menys que el pressupost del 2010 però si es compara amb el tancament de l'exercici anterior, en el que es van gastar 900 milions d'euros de més, la davallada és d'un 10%. Ruiz ha qualificat aquests pressupostos de "realistes".

stats