SANITAT
Societat 25/09/2011

Relleu confús del director general de Salut Pública, Antoni Plasència

Salut nega que dimiteixi i especifica que "reorganitza" l'àrea i elimina el càrrec que ocupa Plasència des del 2004. L'entorn del doctor, però, manté que plega perquè fa temps que se sent desplaçat i té altres projectes

Ara
2 min
Antoni Plasència, en una imatge de 2010

BarcelonaEmbolic en relació a la dimissió, o no, del director de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Plasència. L'agència Europa Press ha anunciat aquest diumenge que ha decidit dimitir i que la decisió es farà efectiva l'1 d'octubre. Fonts properes a Plasència, nomenat per l'anterior Govern, han confirmat a l'ARA que, efectivament, deixarà el càrrec d'aquí a uns dies i que ho fa per motius personals, però vinculats al fet que fa temps que se sent desplaçat a la conselleria de Boi Ruiz.

Tanmateix, el departament de Salut ha reaccionat immediatament a la notícia: fonts de la conselleria l'han desmentit a l'ARA i han especificat que l'àrea de Salut Pública s'està reorganitzant i que desapareixerà el càrrec que ara ocupa Plasència, un moviment que pot suposar una destitució encoberta o 'de facto' del doctor. Segons el relat de Salut, divendres es presenta l'Agència de Salut Pública de Catalunya –el projecte encarregat a Plasència l'any 2004 per l'aleshores consellera, Marina Geli– i aquest pas és la culminació d'una "reorganització interna que es prepara des de fa mesos i que també comporta el relleu de càrrecs directius": el de Plasència i el d'altres membres de l'equip.

Fa poc més d'un any, Plasència explicava el projecte de l'Agència de Salut Pública i la tasca de la seva àrea en un vídeo enregistrat per la Generalitat que encara es pot veure a la web de Salut.

Mentrestant, les fonts de l'entorn de Plasència mantenen que el doctor ja ha comunicat la seva decisió verbalment al conseller i que té un altre projecte professional. I aquest dilluns, després del rebombori d'avui, Plasència, encara en el càrrec, i el conseller, Boi Ruiz, tenen anunciada una roda de premsa per presentar la campanya de la grip d'aquest any.

stats