SOCIETAT
Societat 16/11/2011

Salut xifra en un 20% el seguiment de la vaga de metges d'avui

El conseller Boi Ruiz garanteix que l'activitat assistencial no patirà retallades en el nou pressupost, però obre la porta a una reducció del recursos del departament

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut Boi Ruiz ha xifrat avui en un 20% el seguiment de la segona jornada de vaga de metges, amb un 15,4% a l'atenció primària i un 23% als hospitals, xifres pràcticament idèntiques a les d'ahir, primer dia de vaga.

En roda de premsa, Boi Ruiz ha assegurat que s'han generat menys perjudicis dels previstos. "El més important no és la vaga, sinó el dia després. L'alternativa a la vaga és una negociació", ha dit. Ha garantit que totes les visites i proves que no s'han pogut fer aquests dies, es faran en el termini màxim d'un mes.

Preguntat sobre el pressupost que s'està preparant, ha explicat que no està tancat perquè esperen la composició del nou govern a l'Estat. Ha garantit que l'activitat assistencial no patirà retallades i ha dit que la despesa sanitària serà similar o igual a la d'aquest any.

Sobre el global del pressupost, ha afegit que hi ha "camí per recórrer", com, per exemple, intentar reduir la despesa en publicitat, els costos de lloguer d'equipaments o disminuir les estructures administratives i reduir els sous dels directius.

A més, la intenció del departament és presentar un esborrany del pla de salut, un document estratègic que regirà Salut en els propers anys, la setmana que ve a tots els agents implicats.

stats