Societat 27/07/2013

El bisbe de Sant Feliu diu que els fetus no són "propietat" de les dones embarassades i subratlla que el dret a la vida preval

Agustí Cortés publicarà diumenge una carta pastoral on discrepa del dret de les dones a decidir sobre el propi cos i subratlla que el dret a la vida preval davant el de les dones embarassades a avortar

Efe
2 min

BarcelonaEl bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, discrepa de les dones que defensen el "dret a decidir sobre el propi cos". El prelat opina que el dret a la vida preval i que els fetus "no són una part del cos de la mare" ni poden considerar-se "propietat" d'ella. En la carta pastoral que publicarà diumenge al full parroquial de la diòcesi de Sant Feliu, el bisbe argumenta que el fetus és un ésser humà diferent de la mare i diu que "fins i tot en el cas que es consideri un conflicte de drets, el de la mare a decidir lliurement i el del fetus a viure, és evident que en la jerarquia de drets preval el dret a viure que té tot ésser humà, sigui quina sigui la seva fase de desenvolupament".

El bisbe de Sant Feliu discrepa sobre l'ús de l'expressió del "dret de la dona a decidir sobre el propi cos" i es pregunta "què signifiquen aquestes paraules com a projecte polític i quina valoració mereixen a la llum de l'Evangeli". "Aquestes paraules poden referir-se a tota mena de situacions en les quals la dona té dret a decidir sobre si mateixa en l'àmbit corporal. Però generalment s'entén com el dret de la dona embarassada a decidir autònomament si avorta o deixa viure el fetus", aclareix el bisbe.

"Ningú podrà pensar que el precepte de no matar un altre ésser humà –afegeix– signifiqui un atemptat contra el lliure ús del propi cos, encara que la vida d'aquest altre ésser depengui d'un mateix". Agustí Cortés assegura que aquest precepte defensat per la fe cristiana "ha de passar a llei civil, perquè a més de raons de fe existeixen arguments de naturalesa i raó humana que afecten tothom, la civilització i la cultura de tota societat veritablement humanista que entre tots hem de construir". "Nosaltres veiem en la qüestió de l'avortament una veritable causa d'humanitat, una mentalitat, un estil de tractar a l'ésser humà, que afecta profundament la nostra cultura", argumenta el bisbe.

Malgrat la seva opinió contrària a l'avortament, Cortés demana que es respectin totes les opinions i les regles democràtiques i recorda que els cristians tenen el compromís d'"ajuda incondicional a la dona embarassada que es trobi en dificultats i la voluntat de trobar sortides eficaces i moralment acceptables als drames humans que en ocasions sorgeixen al voltant d'embarassos i possibles avortaments".

stats