Societat 08/09/2011

L'Hospital de Sant Pau negocia un ERO que afectarà més de 900 treballadors

L'Expedient de Regulació d'Ocupació temporal que està negociant l'hospital de Sant Pau suposarà la suspensió del contracte de 924 persones, segons els sindicats. L'hospital diu que la xifra encara no està tancada

Lara Bonilla
1 min

BarcelonaL'Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal que està negociant l'hospital de Sant Pau suposarà la suspensió del contracte de més de 900 persones, segons ha indicat el sindicat UGT. Segons la proposta que hi ha sobre la taula, 825 persones deixarien de treballar quinze dies entre aquest any i el que i 99 més ho farien durant un període més llarg: 15 mesos. Més de la meitat dels expedientats, unes 500 persones, són personal mèdic i d'infermeria, la resta corresponen a l'àrea de suport i només vuit persones són de l'àrea de gerència i direcció.

Fonts de l'Hospital de Sant Pau insisteixen, però, en que l'expedient temporal no està encara tancat, i que tampoc no se sap si s'aplicarà una vegada resulti aprovat. I insisteixen que no es tracta d'acomiadar gent: "Els estem proposant que treballin menys hores", ha indicat un portaveu del centre. L'Hospital de Sant Pau té una plantilla de gairebé 3.000 treballadors.

Segons els sindicats, l'ERO es presentarà a finals de la setmana que ve davant el departament d'Empresa i Ocupació.

stats