SANITAT
Societat 16/12/2011

L'hospital Sant Joan de Déu aconsegueix l'embaràs d'una pacient sense ovaris

L'embaràs, el primer al món d'aquestes característiques, s'ha produït a partir d'una tècnica novedosa, després d'un autotrasplantament d'aquest teixit i mitjançant fecundació in vitro

Lara Bonilla
1 min
Intervenció pacient sense ovaris

BarcelonaA la dona, que ara té 31 anys, se li van detectar dos tumors als ovaris fa deu anys. Els ginecòlegs li van extreure teixit per congelar-lo durant el tractament quirúrgic. El teixit va romandre al Banc de Sang i de Teixits durant deu anys fins el juny d'aquest any en què, a petició de la pacient, se li va autotrasplantar perquè desitjava ser mare. A aquesta tècnica, que ja s'ha realitzat abans, els professionals de Sant Joan de Déu, van incorporar una novetat: van aplicar factors de creixement extrets de la sang de la pacient per afavorir la revascularització de la pacient.

Quatre mesos després,la dona va presentar signes d'activitat ovàrica i al mes següent va tenir la seva primera menstruació espontània en 10 anys. Es va iniciar llavors el procés de fecundació in vitro i la dona es troba ara embarassada de sis setmanes. Actualment, hi ha 13 nadons vius fills de pacients oncològiques que han nascut després d'un autotrasplantament ovàric, però aquest és el primer del món en que la dona no tenia ovaris.

stats