Societat 23/04/2012

Sant Jordi amb més sol que núvols

Al migdia serà quan farà més sol i els únics ruixats descarregaran al Pirineu durant la tarda. Aquesta setmana hi haurà la primera calorada d'enguany

Miquel Benris
1 min

BarcelonaSant Jordi comença sense pluja, però amb núvols trencats a moltes comarques. Tot i que a pocs indrets avui el dia serà totalment serè, en general hi haurà més estones de sol que no pas de núvols, sobretot al migdia. En general, els núvols del matí s'aniran trencant, però a la tarda en creixeran més, sobretot al Pirineu i rodalia. El risc de xàfecs avui se centra bàsicament en aquest sector a partir del migdia: on és més probable que plogui és al Pirineu de Lleida, però els ruixats podran arribar a altres comarques de muntanya i en àmbits de l'entorn de forma més aïllada. Aquest migdia s'estarà més bé que ahir, sobretot a les comarques costaneres on diumenge els núvols van ser molt abundants.

Al vespre o ja de nit els ruixats afectaran moltes comarques de Girona, fins i tot les costaneres i, de fet, demà el dia serà bastant gris en aquest sector. Al nord-est aquest dimarts serà un dia de paraigua, sobretot al matí. Serà un dels pocs moments de pluja d'aquesta setmana.

Sens dubte, el més important dels pròxims dies serà un forta pujada de les temperatures que hi haurà entre dijous i dissabte. Viurem la primera calorada de l'any amb termòmetres que s'enfilaran per sobre dels 25 graus a la majoria de comarques, i que arribaran als 30 de forma puntual. El cap de setmana del pont del primer de maig podria començar amb sol, però és aviat per saber si continuarà la calor o si hi haurà més canvis abans de dimarts.

stats