Societat 02/05/2012

El jutge Santiago Vidal, sobre el possible pacte entre la fiscalia i els advocats d'Urdangarin i Torres: “És molt habitual en aquest tipus de delictes”

La fiscalia admet haver iniciat converses informals amb els advocats en la direcció que els acusats acceptin els càrrecs que se'ls imputen, retornin els diners i evitin, així, la pena de presó

Ara
1 min

BarcelonaIñaki Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, han retornat al focus d'interès mediàtic després que aquest dimarts la fiscalia admetés converses informals amb els seus advocats per buscar un pacte que els permetés evitar la pena de presó. L'acord consistiria que Urdangarin i Torres acceptessin els càrrecs que se'ls imputen i retornessin els diners.

El cas ha fet molt d'enrenou, en tractar-se del gendre del rei, però el jutge de l'Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, assegura que aquest tipus d'acords són "molt habituals" amb delictes econòmics, en què "la llei privilegia que l'acusat torni els diners". "És una condició atenuant", ha explicat Vidal a 'El matí de Catalunya Ràdio'. També ha subratllat que es tracta d'un procediment "perfectament legal i necessari" perquè el sistema penal "pugui tirar endavant".

stats