SEGREST
Societat 13/12/2010

La policia allibera els nens retinguts en una escola bressol a França

Un jove de 17 anys amb problemes mentals i armat amb dos sabres ha retingut sis nens. La policia ha entrat per la força a l'edifici per alliberar els nens

Redacció
1 min

BarcelonaLa policia francesa ha alliberat els sis nens i la professora que encara estaven retinguts en una escola bressol de la ciutat de Besançon, a l'est de França. Poc després de les vuit del matí, un jove de 17 anys, que segons la policia té problemes mentals, ha entrat al centre armat amb dos sabres i ha retingut 20 nens d'entre quatre i sis anys. Poc després ha alliberat 14 nens i ha retingut els altres sis i la professora.

Una cinquantena de gendarmes d'elit s'han desplaçat expressament des de la ciutat d'Estrasburg fins al centre educatiu i finalment hi han entrat per la força i han alliberat els nens retinguts. El ministre d'Educació francès, Luc Chatel, també s'hi ha desplaçat i es troba amb els familiars dels nens.

La policia ha descrit el jove segrestador com una persona "inestable psicològicament" i ha explicat que ha reclamat, des de l'interior de l'escola, una pistola per suïcidar-se. Un grup d'especialistes policials han negociat amb ell per aconseguir que alliberés tots els retinguts i s'entregués.

stats