Societat 09/12/2011

La Seguretat Social retira la pensió de viduïtat a l'assassí de la cuinera de Sils

L'Estat reclamarà els imports que l'home ha percebut de forma inadequada des del juliol del 2005

Acn
1 min

La Seguretat Social retirarà la pensió de viduïtat a Llorenç Morell, condemnat per l'assassinat de la seva dona, Consol Galceran, una de les populars cuineres de Sils, el juliol del 2005. En un comunicat, la Seguretat Social també informa que reclamarà legalment els imports que l'home ha percebut de forma inadequada des del juliol del 2005, que serien uns 40.000 euros. Explica l'error dient que Llorenç Morell no constava en la base de dades que recull totes les sentències condemnatòries per morts de violència de gènere, creada el 2008. Segons el comunicat, la revocació ha sigut immediata una vegada l'Audiència de Girona ha informat l'Institut Nacional de la Seguretat Social de Girona que l'home estava condemnat per violència de gènere. Llorenç Morell va matar a ganivetades la seva dona el juliol del 2005 i no va confessar ser l'autor del crim fins tres mesos i mig després.

Segons explica la Seguretat Social, Llorenç Morell no apareixia a la base de dades de condemnats per violència de gènere, les dades de la qual es creuen informàticament amb les dels homes perceptors de pensions de viduïtat per evitar aquests casos de frau. En aquesta base, hi ha 16.062 sentències dictades per violència de gènere.

La Seguretat Social li reclamarà tots els diners percebuts fins ara de forma indeguda i iniciarà una investigació per aclarir l'error que ha portat a pagar aquesta pensió de viduïtat durant més de sis anys, en contra de la norma aprovada.

stats