Societat 07/08/2011

Els senyals de circulació adverteixen els conductors de la presència de toixons a Lliçà de Vall

Els atropellaments de toixons, gripaus i serps a la localitat han motivat la instal·lació d'aquests senyals innovadors

Acn
1 min
Senyal de trànsit que adverteix de la presència de toixons

Lliçà de VallLliçà de Vall (el Vallès Oriental) ha engegat un projecte pioner que consisteix en la instal·lació de senyals que alerten de la presència de toixons i la fauna salvatge al municipi.

El Grup de Natura Meles-meles té detectats 25 exemplars de toixons a la població, i des de principis d'any ja n'han trobat quatre de morts a les carreteres de la localitat; 20 gripaus corredors i 13 serps també han mort per atropellament.

A través del ministeri de Medi Ambient, i amb la col·laboració amb l'Ajuntament de Lliçà de Vall, l'associació ha aconseguit col·locar quatre senyals de trànsit per avisar els conductors que redueixin la velocitat en zones on poden passar toixons i altres exemplars de fauna salvatge. A més de les dels carrers de propers al bosc de les Argelagues i al bosc de Tetuan, l'associació estudia la ubicació de dues senyals més.

Els toixons són mamífers salvatges molt tímids que només s'atreveixen a sortir del cau a la nit; viuen molt a prop dels nuclis urbans i no tenen espècies devoradores, segons ha explicat Xavi Roca, membre de Meles-meles. El grup ha localitzat diversos exemplars de toixons al bosc de Tetuan, on tenen un cau amb 18 entrades. "És una autèntica obra mestre", ha afegit Roca.

stats