SOCIETAT
Societat 16/04/2011

Sis morts en poques hores en accidents de trànsit

El Servei Català de Trànsit reitera que s'extremi la prudència en els desplaçaments d'aquesta Setmana Santa

Redacció
2 min

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha tornat a demanar i recordar als conductors que extremin al màxim la prudència en la conducció durant els desplaçaments d'aquesta Setmana Santa. Des que va començar l'operació sortida, divendres al migdia, en poques hores han mort sis persones en tres accidents.

El més greu ha estat a les 12.41 hores d'aquest divendres a l'N-240 a l'altura de les Borges Blanques (Garrigues), quan un turisme, un tot terreny i una furgoneta han col·lidit. La topada ha provocat la mort dels dos ocupants del turisme i també del conductor del tot terreny, d'entre 62 i 67 anys. Dues persones més han resultat il·leses.

A Barcelona, aquest divendres a la tarda, dues persones han mort en un xoc entre les seves motocicletes, ocorregut avui a les 16.26 hores en la cantonada dels carrers Balmes i Còrsega, a l'Eixample de Barcelona. Els morts tenen 23 i 33 anys, indica un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, segons el qual la Unitat d'Accidents de la Guàrdia Urbana està recopilant dades per determinar les causes del sinistre de les quals no s'ha informat de moment. Quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han estat enviades al lloc de l'accident que ha obligat a tallar el carrer Balmes des de l'Avinguda Diagonal, segons fonts d'aquest organisme.

Aquest migdia un altre motorista ha quedat ferit en xocar contra un vehicle a la confluència de l'avinguda Diagonal amb el carrer Roger de Llúria, segons que han indicat testimonis presencials.

Al vespre, un home de 91 anys va morir atropellat pel TramBaix a l'avinguda Diagonal, a prop de la plaça Pius XII. Els Bombers, la Guàrdia Urbana i dues ambulàncies del sistema d'emergències mèdiques (SEM) han acudit al lloc dels fets però no han pogut fer res per la vida de l'home. L'accident ha afectat la circulació del TramBaix i ha obligat a tallar algunes parades.

Dispositiu especial

L'SCT recorda que el dispositiu especial de trànsit d'aquesta Setmana Santa s'ha iniciat aquest divendres a les tres de la tarda i es prolongarà fins el dilluns 25 d'abril a les dotze de la nit.Aquest període festiu és un dels que registra més problemes de circulació viària a Catalunya i, davant d'això, el Servei Català de Trànsit apel·la a la contribució de tota la ciutadania per procurar una mobilitat el màxim de segura possible a la xarxa viària catalana i per evitar accidents al llarg d'aquests dies que concentren una elevada mobilitat.

Convé recordar que l'SCT preveu que l'operació sortida de Setmana Santa d'enguany mobilitzarà en conjunt uns 926.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona, que es distribuiran en dues fases, mentre que la previsió del retorn apunta que ho faran 621.000 vehicles al llarg de la tarda del diumenge i tot el dilluns.

stats