SOCIETAT
Societat 11/06/2012

El Servei Català de Trànsit cobra la primera multa per no pagar peatges

El departament d'Interior ja ha tramitat 271 multes efectives i assegura que en només nou casos els sancionats han presentat al·legacions

Efe
1 min
JORNADA REIVINDICATIVA La protesta del #novullpagar es va desenvolupar enmig  d'un ambient distès, com  als peatges de Martorell i de Girona Sud.

BarcelonaEl Servei Català de Trànsit (SCT) ha rebut fins avui un total de 55.040 denúncies de les concessionàries d'autopistes contra vehicles que s'han negat a pagar peatges. De moment, ja ha tramitat 6.320 notificacions i 271 multes efectives, una de les quals ja ha estat abonada.

Segons han informat fonts del departament d'Interior, de les 6.320 notificacions d'infracció, 6.010 estan pendents que el propietari del vehicle n'identifiqui el conductor. D'altra banda, de les 271 multes incoades en ferm una vegada identificat el conductor, una ha estat pagada –es tracta d'un conductor de la província de Barcelona– i nou han presentat al·legacions.

Totes les multes han estat tramitades com a infracció de l'article 153 del Reglament General de Circulació, en el qual es recullen els senyals de restricció de pas que indiquen "el lloc on és obligatòria la detenció per la proximitat, segons la inscripció que contingui, d'un punt de duana, de policia, de peatge o un altre, i darrere del qual poden haver-hi instal·lats mitjans mecànics de detenció".

El reglament estableix que "en tot cas, el conductor així detingut no podrà reprendre la seva marxa fins a haver complert la prescripció que el senyal estableix".

stats