Societat 27/03/2012

S'esfondra una casa a Mataró, desallotjada per precaució divendres passat

El succés, que no ha provocat ferits, té lloc just un mes després que caigués l'immoble del costat

Acn
2 min

MataróUna casa que va ser desallotjada per precaució divendres passat s'ha esfondrat aquest dimarts al matí a Mataró, al voltant de les 9.30 hores. El sinistre no ha causat ferits. Es dóna el cas que fa just un mes va caure la casa del costat, l'immoble del número 38 del carrer Sant Antoni, també sense causar ferits. Aquest dimarts, doncs, s'ha esfondrat el número 36. Ara, igualment per precaució, s'han desallotjat els immobles situats just al costat, els números 32 i 34, i els que hi ha just al davant, els números 35 i 37.

Segons han explicat els bombers, la matinada del dia 23 de febrer es va produir l'esfondrament de la casa del número 38, de planta baixa i dos pisos. Aquest habitatge ja estava deshabitat. Arran d'aquest esfondrament, es van revisar les cases veïnes i es va fer seguiment amb testimonis de les esquerdes dels edificis del costat. Dijous de la setmana passada es va detectar un empitjorament en les esquerdes del número 36 i, després d'una inspecció per part de l'Ajuntament, es va decidir desallotjar els veïns d'aquest edifici. Com a conseqüència de l'esfondrament d'aquest dimarts, han quedat cables de subministraments penjant i s'ha avisat les companyies responsables perquè se'n facin càrrec.

L'esfondrament s'ha produït en tres fases. Primer ha caigut una part de la paret mitgera, després ha caigut la resta d'aquesta paret i part dels forjats i, finalment, han cedit la resta de forjats. Ara només queda en peu la façana.

Com a mesura preventiva, s'ha desallotjat una família del número 32, una altra família del número 34 i la pensió del davant, el número 37, on hi havia una dotzena de persones. No hi ha hagut ferits.

L'Ajuntament ja va tallar el carrer preventivament aquest dilluns al vespre.

stats