TERRORISME
Societat 01/12/2010

Deu detinguts en una operació policial contra el terrorisme islamista

La Policia Nacional acusa els arrestats d'enviar passaports falsificats a una xarxa jihadista asiàtica. El grup podria tenir connexions amb una cèl·lula de Bèlgica

Marta Català
1 min

BarcelonaL'operació policial contra el terrorisme islamista realitzada ahir a la nit a Barcelona i Badalona s'ha tancat amb deu detinguts: set a l'àrea metropolitana de Barcelona i tres més, suposadament relacionats amb aquest grup, a Tailàndia. En una investigació dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, se'ls acusa d'haver robat i falsificat passaports per enviar-los a una xarxa jihadista d'un país del sud-est asiàtic. També s'investiga si han pogut enviar diners a Al-Qaida. El grup podria estar relacionat amb una altra cèl·lula desactivada a Bèlgica, segons fonts policials i podria haver estat implicat en els atemptats a dos hotels de Bombai el 2008, informa TV3.

Agents de la Policia Nacional espanyola han escorcollat diversos domicilis del Raval, als carrers Sant Climent i de la Cera, un altre al carrer Rauric i un altre a la plaça Reial, al Gòtic A Badalona diversos pisos del carrer Santa Joana de Lestonnac, al barri de Sant Roc també han estat intervinguts. Periodistes i testimonis han pogut veure com s'enduien alguns dels detinguts i caixes amb objectes i documents.

L'Audiència Nacional analitzarà la documentació obtinguda per determinar si acusa els arrestats de falsificació documental o també de pertinença o col·laboració amb organització terrorista.

stats