Societat 03/02/2012

70 milions de preservatius per a 5 dies de samba al Brasil

El govern brasiler repartirà preservatius i farà proves gratuïtes del VIH, amb resultat immediat, a les ciutats més turístiques

Efe
1 min
La percussió és un dels sons que més èxit té durant el carnaval brasiler / THINKSTOCK

Sao PauloEl Govern brasiler distribuirà durant el carnaval d'enguany 70 milions de preservatius. És l'aposta més forta per prevenir la sida i altres malalties de transmissió sexual, segons ha anunciat aquest divendres el ministre de Salut, Alexandre Padilha.

Tot i això, no és l'única iniciativa que el govern emprèn al respecte. A les ciutats amb més nombre de visitants durant el carnaval, que se celebrarà a tot el país entre el 17 i el 22 de febrer, també es realitzaran proves gratuïtes de VIH, de les quals es coneixerà el resultat de forma immediata. Aquestes ciutats són Rio de Janeiro, Recife, Salvador, Olinda, Sao Paulo i Ouro Preto.

Prioritat, els homosexuals joves

Padilha, segons apunta l'Agència Brasil, ha indicat que la campanya de prevenció del 2012 se centrarà en els joves homosexuals d'entre 15 i 24 anys. Aquesta prioritat no és gratuïta. Segons les dades de què disposa el ministeri de Salut, el contagi de la sida entre joves heterosexuals de 15 a 24 anys ha caigut un 20,1% entre el 1998 i el 2010. En la població homosexual, en canvi, ha augmentat un 10,1% el nombre d'infectats, en el mateix període i dins del mateix rang d'edat.

stats