Societat 17/10/2011

El Síndic de Greuges adverteix que les retallades poden vulnerar drets dels infants

Posa l'accent en la necessitat d'evitar la segregació en l'educació

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha advertit aquest dilluns que les retallades en les prestacions públiques poden arribar a vulnerar drets dels infants. El Síndic ha presentant a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el primer informe sobre els drets dels infants, que demana la llei dels drets i les oportunitats de la infància i l'adolescència de l'any 2010.

L'informe posa l'accent en aspectes com la necessitat d'una distribució equitativa de l'alumnat amb necessitats educatives especials i de l'alumnat nouvingut. Segons Rafael Ribó, la concentració desequilibrada afecta els drets dels infants i evitar situacions de segregació "és un dels reptes més importants que té Catalunya per al seu futur".

El Síndic també crida l'atenció sobre altres qüestions relacionades amb l'educació, com ara la reducció de les beques menjador, del personal de suport als centres i dels ajuts per activitats extraescolars. Aquestes retallades, juntament amb l'eliminació de la prestació per infant a càrrec, posen en perill la garantia d'igualtat d'oportunitats en l'àmbit de la infància.

stats