Societat 20/03/2012

Sis mesos de presó per a quatre mossos que van apallissar dos suposats delinqüents

Els agents accepten la pena, però no hauran d'ingressar a presó ni seran inhabilitats, tot i que la fiscalia demanava inicialment quatre anys de presó

Acn
2 min

BarcelonaQuatre mossos d'Esquadra han acceptat aquest dimarts una pena de sis mesos de presó per apallissar dos suposats delinqüents a Ripollet (Vallès Occidental) el maig del 2008. La fiscalia i l'acusació particular demanaven inicialment quatre anys de presó i el mateix temps d'inhabilitació, però finalment s'ha pactat un acord que farà que els agents no hagin de fer efectiva l'entrada a la presó, perquè la pena no supera els dos anys, i només hagin de pagar 1.440 euros de multa i 14.430 en indemnitzacions.

A més, no seran inhabilitats, però, a canvi, han hagut d'admetre que després d'una persecució van agredir dos homes de qui sospitaven que podien ser delinqüents. Els dos detinguts van ser absolts de qualsevol delicte.

Després de la detenció, els agents van redactar un atestat policial contra els detinguts, i es va obrir una causa contra ells. Però finalment, el maig del 2010, dos anys després dels fets, es va arxivar la investigació contra ells.

En canvi, contra els quatre mossos es va mantenir obert el procés per lesions, detenció il·legal, delicte contra la integritat moral i falsedat documental. Però la fiscalia va demanar l'arxivament de tots els delictes excepte el de lesions, en considerar que no es podia acreditar que els mossos coneguessin la innocència dels denunciants.

Per això, tot i que demanaven quatre anys i quatre mesos de presó i inhabilitació pel mateix temps, a més de la indemnització, finalment s'ha arribat a l'acord de sis mesos de presó substituïts per una multa de 1.440 euros, més la indemnització de 14.430 a pagar entre els quatre condemnats.

L'advocat dels dos agredits ha considerat una "victòria moral" aquest acord, ja que els denunciants no volien venjança ni diners, sinó que els mossos reconeguessin que van actuar malament.

En canvi, un dels advocats defensors, David Oliva, ha dit que per arribar a l'acord i evitar el risc d'anar a judici els agents, que inicialment negaven les acusacions, han hagut d'admetre els fets.

stats