SOCIETAT
Societat 20/07/2012

Sitges començarà a multar els venedors ambulants il·legals i els seus compradors

L'Ajuntament ha actualitzat l'ordenança de civisme per recaptar entre 750 i 1.500 euros per sanció

Acn
1 min
Els operaris de la Deixalleria de Sitges tirant al terra els productes decomissats de la venda ambulant il·legal a la vila per poder destruir-los

SitgesL'Ajuntament de Sitges començarà a multar en els propers dies els venedors ambulants il·legals i les persones que comprin els seus productes. I és que el consistori ha actualitzat l'ordenança de civisme per poder sancionar-los amb quantitats que van des dels 750 euros fins als 1.500 euros. Abans, però, s'informarà amb cartells als principals punts de la vila on es concentra aquesta venda per advertir del preu de la infracció. Aquest divendres s'han destruït més de 50.000 productes decomissats a venedors ambulants arran de les intervencions que han fet en els últims tres anys la Policia Local de Sitges i els Mossos d'Esquadra. El regidor de Prevenció i Seguretat, Francisco Castillo, ha explicat que en els últims mesos s'ha incrementat considerablement la presència d'aquests venedors "a causa de l'actuació d'altres municipis, que provoca que es vagin desplaçant".

Per aquest motiu, Castillo ha posat èmfasi en la tasca dels cossos de seguretat –que s'ha accentuat– per minimitzar-lo, "ja que serà difícil eradicar-lo", ha dit. "Però hi estem posant tots els mitjans", ha insistit.

El regidor de l'àrea ha demanat la col·laboració de la ciutadania per evitar que aquests venedors il·legals proliferin perquè considera que "afecta el comerç local". El material que s'ha destruït correspon majoritàriament a productes de bijuteria, ulleres, DVD, begudes i tèxtils.

stats