tecnologia
Societat 07/06/2011

Un nen de 13 anys s'inventa un timbre 'antirobatoris'

l''Smart Bell' re-dirigeix una trucada al telèfon mòbil del propietari quan algú truca el timbre de casa seva. El nen ha venut 20.000 unitats del seu gadget a 'Innovar Commtel' i està a punt de tancar un acord una altra empresa per vendre'n 25.000 unitats més. Si es tanca l'acord, Rook aconseguirà uns 280.000 euros amb la transacció

Redacció
1 min

BarcelonaLaurence Rook, un nen de 13 anys del Regne Unit, s'ha inventat un timbre 'antirobatoris'. L'Smart Bell està connectat a un número de telèfon i, quan algú prem el timbre, es re-dirigeix una trucada al telèfon mòbil del propietari de la casa.

Segons informa Daily MailDaily Mail, el dispositiu permet que l'amo de l'habitatge parli amb la persona que truca el timbre “com si estigués parlant a través de l'intèrfon”, independentment que no es trobi en el seu domicili. A més, l'aparell emet una mena de “soroll brut” que simula la connexió a través d'un intèrfon.

L'invent funciona amb una targeta SIM i la tecnologia pròpia dels dispositius de telefonia mòbil.

Després de 12 mesos desenvolupant el prototip, Rook ja ha venut 20.000 unitats del seu gadget al gegant de les telecomunicacions Innovar Commtel i està a punt de tancar un acord una altra empresa, de la que es desconeix el nom, per vendre'n 25.000 unitats més. Si es tanca l'acord, Rook aconseguirà uns 280.000 euros amb la transacció.

El nen ha dit que la idea se li va ocórrer perquè la seva mare "estava farta" d'haver d'anar habitualment a l'oficina de correus a recollir paquets certificats, perquè mai hi havia ningú a casa per recollir-los. No obstant, ha afegit que, en començar a desenvolupar l'Smart Bell, es va adonar que també podia ser una bona eina per dissuadir els possibles lladres.

Rook ha assegurat que la major part dels diners que guanyi els estalviarà per anar a la universitat.

stats