Previsions metereològiques
Societat 27/08/2011

Sol a Barcelona, emergència a Nova York

Mentre que a Catalunya gaudirem d'un cap de setmana esplèndid, l'huracà 'Irene' escombrarà la costa est dels Estats Units

Marc Candela
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Tot i que el dissabte s'ha aixecat encara amb alguns núvols a la costa Central, aviat s'esvairan i avui gaudirem d'una jornada esplèndida a tot el país. Cel bàsicament serè que vindrà acompanyat d'un ambient molt més suportable que el dels últims dies.

De fet, aquesta passada matinada el termòmetre s'ha situat per sota els 5 graus a les fondalades del Pirineu i fins i tot ha glaçat feblement a alta muntanya. I de dia les temperatures també es mantindran a ratlla i ben poques màximes superaran els 30 o 31 graus a l'interior. La xafogor afluixarà clarament prop de la costa i aquesta nit es tornarà a dormir bé a la façana litoral.

El responsable d'aquest descens tèrmic és el vent de nord, que aquesta passada matinada ja ha deixat ratxes d'entre 40 i 60 km/h a l'Empordà i a l'Ebre –i fins a 93 km/h a Portbou– i que fins a primera hora de la tarda es continuarà deixant notar als dos extrems del país.

Demà diumenge, més del mateix, amb ben pocs núvols, ambient fresc a primera hora a l'interior i calor del tot suportable durant les hores centrals del dia.

Mentrestant, a la costa est dels Estats Units, el panorama és ben diferent. L'huracà Irene està apunt de toca terra a la costa de Carolina del Nord, acompanyat de pluges molt abundants i de vents sostinguts de més de 160 Km/h. A mesura que avanci el cap de setmana el cicló es continuarà enfilant cap al nord i demà diumenge escombrarà ciutats com Filadèlfia, Washington i Nova York. Afortunadament, aquest recorregut continental l'anirà afeblint i està previst que arribi a les grans ciutats convertit ja en un huracà de categoria 1 sobre 5 o en una tempesta tropical.

Trobareu més informació a ara.cat/meteo

stats