SOCIETAT
Societat 12/04/2012

Sor María nega les acusacions i afirma que li "repugna" el robatori de nadons

"Mai he tingut coneixement de la separació d'un nadó de la seva mare biològica", assegura la religiosa, que s'ha negat avui a declarar davant del jutge

Acn
2 min

Madrid"Em repugna en el més profund del meu ésser, considero inadmissible i injustificable en cap circumstància i mai he tingut coneixement de la separació d'un nadó de la seva mare biològica, realitzada sota coaccions i amenaces". Són les primeres declaracions de la religiosa María Gómez Valbuena, la primera imputada en el procediment dels nens robats. Sor María s'ha negat aquest dijous al matí a declarar davant del titular del jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, el jutge Adolfo Carretero, i també ha rebutjat fer declaracions als periodistes quan ha sortit del jutjat. En una missiva difosa als mitjans aquest dijous a la tarda, la monja assegura que les acusacions "són completament falses".

María Florencia Gómez Valbuena, més coneguda com a Sor María –la primera imputada en el procediment dels nens robats–, s'ha acollit al dret de no declarar aquest dijous davant del jutge però sí que s'ha defensat en una carta que ha difós aquesta tarda als mitjans. A l'escrit, la dona nega tots els fets que se li atribueixen a la denúncia del robatori de nens en el moment de néixer entre els anys 40 i 90 amb l'excusa que havien mort.

Tot i que la monja s'ha negat també a fer declaracions quan ha sortit del jutjat, ha enviat una carta als mitjans de comunicació on demana perdó per "si no he sabut atendre correctament els mitjans de comunicació" i fa saber "que són completament falsos els fets que m'atribueixen a la denúncia".

La religiosa confessa que li "repugna en el més profund del meu ésser" el robatori de nadons, cosa que considera "inadmissible i injustificable en cap circumstància". A més, assegura que "mai he tingut coneixement de la separació d'un nounat de la seva mare biològica realitzat sota coaccions i amenaces".

La dona, de 87 anys, explica que "he dedicat tota la meva llarga vida a ajudar els més necessitats de manera desinteressada com a forma de fer realitat les meves profundes conviccions religioses". A més, dóna les gràcies "a totes les persones i institucions de tot el món que m'han donat suport, donant-me mostres d'afecte, respecte i consideració en conèixer la situació que estic passant i que espero que es resolgui al més aviat possible".

stats