Societat 09/07/2011

El 'Supervivientes' més polèmic aconsegueix una audiència rècord

El reality de supervivència ja va per la vuitena temporada a Telecinco, però la polèmica fa que segueixi atraient l'audiència. En l'edició actual, ocupa més hores que mai, i amb més èxit que mai.

Auri Garcia Morera
3 min
1. La conversa entre Nizar i Benito. 2. La concursant va discutir amb Jorge Javier Vázquez en una connexió des d'Hondures. 3. La seva mare hi va intervenir des del plató. 4. El presentador, enfadat.

Barcelona.El 29 de maig, José Ortega Cano va patir un gravíssim accident de trànsit que l'ha obligat a estar més d'un mes a l'UCI i a ser operat més d'una vegada. La família, però, va decidir no dir-ho a la seva cunyada Rosa Benito, que és una de les concursants del reality de Telecinco Supervivientes . Aquesta decisió ha estat una de les trames principals del programa en aquestes últimes setmanes, i dijous va anar un pas més enllà amb la polèmica intervenció d'Aída Nizar.

L'ex de Gran Hermano , que havia estat expulsada de Supervivientes , ha estat repescada per tornar-hi i ha aprofitat la informació que tenia per jugar amb Rosa Benito. En un vídeo emès dijous, es podia veure Nizar dient-li a Benito: "Imagina't que li passa alguna cosa a Ortega Cano". Benito li responia que és menys probable ara que ja no toreja, i Nizar insistia: "Ja saps que a la vida hi ha perill a tots els racons, caminant pel carrer ens pot caure un arbre". Fins i tot li va arribar a preguntar si sabia on vol ser enterrat Ortega Cano.

El programa no es va estar d'emetre les imatges, però tot seguit el presentador va assegurar que els membres de l'equip havien quedat "consternats en escoltar la sinistra i macabra conversa". Jorge Javier Vázquez es va encarar amb la mare d'Aída, i va revelar que s'havien omès algunes parts del diàleg perquè era "monstruós".

La mateixa Aída va intervenir en la discussió des d'Hondures, per disculpar-se i lamentar el tracte de Vázquez, i l'episodi es va tancar amb un nou enfrontament entre ell i la mare de la concursant, en què el presentador li va dir: "La teva filla és molt mala persona". Com a punt final, el presentador va voler afegir: "Si hagués estat al carrer, li hauria dit filla de puta".

El programa va aconseguir una audiència de rècord: va tenir una mitjana del 32,7% de share a l'Estat, la millor de la història, amb 4.159.000 espectadors, la millor xifra des de la gala final de l'any 2008. En el minut més vist, va tenir prop de sis milions d'espectadors i un 36% de quota de pantalla. Ja de matinada, va arribar a superar el 50% del share . A Catalunya, també va ser el programa més vist del dia, amb un 28,2% de quota i 594.000 espectadors.

Un programa omnipresent

Aquesta edició de Supervivientes va començar amb una gala setmanal de quatre hores en el prime time de la nit de dijous, que té una mitjana de tres milions i mig d'espectadors i un 26% de share a l'Estat espanyol. Des del principi, també es va emetre un debat setmanal en el late night dels dilluns, que tot i l'horari té prop d'un milió i mig d'espectadors i un 22% de share . Poques setmanes més tard, i amb l'objectiu de reflotar la sèrie Pirates , es va començar a fer un segon programa en prime time , la nit de dilluns, que va començar durant mitja hora i ha anat creixent fins a les dues hores. En dilluns, ha tingut una mitjana de més de dos milions i mig d'espectadors i un 15% de share , i aquesta setmana ha fet el salt al dimarts i ha arrasat amb tres milions d'espectadors i un 20% de quota de pantalla.

A més, Supervivientes també té una presència molt important en molts altres programes de Cuatro i Telecinco, com Sálvame , amb un bloc que no baixa dels dos milions d'espectadors i del 21% de share . També s'emeten resums diaris a La Siete, amb molt bons resultats per a aquest canal semidesconegut: 200.000 espectadors i un 2% de share . Fins i tot les repeticions de gales i debats a través d'aquest canal tenen un èxit sense precedents, amb 300.000 espectadors.

stats